Monday, October 13, 2014

TIDAK CANTIK TANPA VIT C

Wajah yang berseri adalah daripada kulit sihat yang mampu membias atau memantulkan cahaya 'dari dalam'. Secara prinsipnya cahaya yang menembusi lapisan kulit akan dipantulkan semula dengan sempurna apabila kulit dalam keadaan baik, licin dan kelembapannya seimbang.

Pantulan cahaya yang dipantulkan sekata akan menzahirkan wajah yang cantik dan berseri-seri. Cahaya tidak boleh menembusi kulit secara efektif jika ia kering atau berminyak. Pada kulit yang kering, lapisan sel-sel kulit mati akan memantulkan cahaya ke pelbagai arah menyebabkan wajah nampak kusam dan suram.

Begitu juga pada kulit yang agak matang, di mana pantulan cahaya tidak sekata kerana ia terperangkap pada garis-garis halus dan kedut.

Pengeluaran sebum berlebihan pada kulit berminyak pula membentuk lapisan yang menyekat permukaan kulit. Ia menghalang penyerapan cahaya. Sebaliknya cahaya dipantulkan terus dari permukaan kulit hingga membuatkan wajah kelihatan berkilat.

Apa pun keadaan tersebut bukan sesuatu yang tidak boleh diatasi. Malah dengan pegambilan makanan
tambahan berasaskan vitamin c dapat membantu mengembalikan keserian kulit, selain wajah kelihatan cantik, halus, sekata dan mengekalkan kelembapan.


Sifat vitamin C yang merupakan antioksida semula jadi paling berkesan membantu melindungi kulit daripada radikal bebas akibat pencemaran alam sekitar dan asap rokok. Vitamin C akan bertindak menuteralkan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit.

Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.

SUSTAINED RELEASED VIT C
Bekalan Vitamin C Serba Semula Jadi untuk Sepanjang Hari

Sustained Release Vita-C adalah pilihan paling tepat yang mampu bertindak sepanjang hari bagi membekalkan semula vitamin C yang hilang daripada tubuh disebabkan oleh aktiviti harian.

Sustained Release Vita-C 500mg dengan rumusan serba semula jadi ini memenuhi keperluan vitamin C tubuh, serta amat penting untuk menyihatkan tulang, gigi, gusi dan seluruh tubuh secara amnya.*

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 BUY VIT C
Jika anda mempunyai pertanyaa mengenai produk ini; hubungi:
* Puan Aliya [Id : 913252]
* SMS/WhatsApp : 019 6629457

TESTIMONI
**produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang jenis penyakit.**

anda mungkin meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...